top of page
  • Writer's picturepeter

Viisi vinkkiä motivaation varmistamiseksi

Mikään ei ole haastavampaa, kuin taapertaa kohti tavoitetta vailla intoa. Itsensä motivointia voi toki tehdä päivittäin niin isoissa kuin pienissäkin tehtävissä, mutta helpommalla pääsee, kun motivaation edellytykset ovat kunnossa.


Käyn läpi viisi hyvää vinkkiä, joilla teet itsen motivoimisen helpommaksi, oli kyse sitten isommasta tai pienemmästä tehtävästä tai tavoitteesta.


Fiksuutta tavoitteeseen. Liian helppo tehtävä tai tavoite ei innosta yrittämään, kun taas mahdoton, kyvyt ja resurssit ylittävä tehtävä puolestaan turhauttaa. Eli asettaessasi itsellesi tavoitteen, varmista, että siinä on sopivasti haastetta ja itsensä ylittämisen edellyttämistä.


Varmista edellytykset. Huolehdi, että sinulla on aikaa, taitoa ja muita tavoitteen edellyttämiä resursseja. Eli kun laadit tavoitteen, mieti mitä sen saavuttaminen edellyttää. Ole myös valmis menemään kiertotietä, sillä joskus saatat tarvita jotain, mitä sinulla ei vielä ole.


Tee tavoitteesta sinulle tärkeä. Me ihmiset sitoudumme ja olemme valmiita käyttämään enemmän energiaa itselle tärkeiden asioiden tavoitteluun. Tunnista siis, mikä tavoitteesta tekee juuri sinulle arvokkaan ja tavoittelemisen arvoisen.


Tee pahan päivän suunnitelma. Mieti, millä tavalla pysyt sitoutuneena tavoitteen saavuttamiseen myös päivinä, jolloin motivaatiota ei tunnu löytyvän.


Palkitse itsesi. Seuraa edistymistä ja palkitse itsesi niin tuloksista kuin sitoutumisestakin. Välietapit ja pienet palkinnot tekevät vaivannäön näkyväksi ja huomaat myös edistymisesi helpommin.

10 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page