top of page
  • Writer's picturepeter

Löydä oma why

Vaikka en varsinaisesti uracoach olekaan, on mun valmennustyöhön mahtunut useita keskusteluja uraan liittyvistä toiveista, unelmista ja ajatuksista.


Monesti ihmiset unohtavat netistä löytyvän viisauden, joka yhdistää kolme hyvän uran/elämän osa-aluetta: taidon, unelman ja talouden.


Taito. Tämä on se, mitä osaat. Jossa olet hyvä tai jopa huippu. Tämä on se, josta sinut tunnetaan ja josta saat ammatillisen arvostuksen.


Unelma. Tämä on sitä, mitä todella työstäsi tahdot. Ilman unelmaa ja intohimoa, kovapalkkainenkin työ voi olla enemmän merkityksetöntä puurtamista oikean elämän ollessa muualla.


Talous. Tästä saat rahaa elämiseen ja itsesi toteuttamiseen ja kehittämiseen.

Hyvä ura edellyttää kaikkia kolmea!

Pelkkä taito ja unelma ei elätä. Unelma ja talous ilman taitoa on vain toiveajattelua. Taito ja talous vailla unelmaa näivettää sielua.


Oman why'n löytäminen edellyttää kaikkien kolmen osa-alueen huomiointia. Jos haluat jotain, josta maksetaan hyvin, varmista osaamistasosi ja ole tarvittaessa valmis opiskelemaan lisää/uutta.


Tässä muutama apukysymys pohdintasi tueksi:

  • Mitä ajattelenbitsestäni nyt, kun tavoite ei ole vielä totta?

  • Miksi tämä on minulle tärkeää?

  • Mitä olen valmis tekemään tämän eteen?

  • Mistä olen valmis luopumaan jos saavutan haluamani?

  • Minkä täytyy muuttua ajattelussani ja/tai tekemisessäni?

  • Minkölaista elämä on, kun olen saavuttanut tavoitteeni?


Miksi uraa ja why'tä kannattaa pohtia? Kyse on lopulta hyvästä elämästä. Työ on ajallisesti niin iso osa elämää, että sen mielekkyyden eteen kannattaa nähdä vaivaa.


Mikä on sinun why?


-Peter

8 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page