98% johtoryhmien ajasta kuluu suorittamiseen ja loput 2 % suoritukyvyn varmistamiseen. Ja tämä on optimistinen arvio siitä, paljonko tiimin onnistumisen varmistamiseen käytetään aikaa ja energiaa.
Suunnilleen tällä jakaumalla hommat kyllä toimivat jos tuo 2% on oikeasti laatua, Tämä kuitenkin on harvoin totta ja se myös näkyy.
Johtoryhmä on paradoksi
C-tason johtajat ovat usein tavalla tai toisella osoittaneet kyvykkyytensä, asiantuntemuksensa ja näkemyksellisyytensä. He ovat tyypillisesti tavoitteellisia ja kommunikaatiossaan suoria. DISC maailmassa D on usein johtoryhmälöisten määrittävä toimintatyyli.
Mutta tullessaan johtoryhmän kokoukseen, nämä ihmiset korvaavat suuruutensa usein näennäisellö kohteliaisuudella. Annetaan kaverin hoitaa oma tonttinsa, mä en puutu siihen -tyyli on enemmän kuin tavallista. Toisten tontille astumista varotaan.
Samalla, kun johtoryhmän tehtävä on tukea sen vetäjää, moni ryhmä muuttuu vuorovaikutukseltaan tehottomaksi porukaksi, jossa kukin huolehtii omasta, ei yhteisestä tavoitteesta. Toki ymmärrettävää; jos yksilösuorituksista palkitaan ja rangaistaan, ei ole syytä keskittyä muuhun.
Lopputuloksena on usein keskinkertaisesti omaan pitentiaaliinsa nähden toimiva ryhmä. Surullista, että monelle se myös riittää.
Niille, joille keskinkertaisuus ei riitä
Tässä muutama kysymys pohdittavaksi: Miten sinun johtoryhmäsi toimii? Puhutaanko teillä asiat suoraan? Uskallatteko olla eri mieltä? Ehdotatteko rohkeasti uusia asioita? Kannatteli vastuuta yhteisestä vai henkilökohtaisesta menestyksestä? Oletteko oikeasti hyvä tiimi?
Menestyksrn salaisuus on kyky oppia ja kehittyä yhdessä. Huonoja johtajuus- ja vuorovaikutustaitoja voi kehittää yksilöllisellä valmennuksella kuten hyvinvoinnista huolehtimista (huippusuoritus edellyttää hyvää pelikuntoa). Sen sijaan toimiksi kasvu on aina ja poikkeuksesta yhteinen prosessi, josta kukaan ei voi sanoutua irti.
Eli johtoryhmäläinen: montako oikeasti laadukasta prosenttia te käytätte joryssä kehittymiseen? Mitkä sen vaikutukset ovat ja mitä niiden tulisi olla?
Jos haluat sparrausta ajatteluun, ota yhteyttä.
-Peter
Comments