top of page
  • Writer's picturepeter

Tiimicoach ratkoo vaikeita ongelmia!

Minä olen useamman kerran työskennellyt tiimicoachina sellaisten tiimien kanssa, joissa hr, esihenkilöt ja työterveys ovat keinonsa kokeilleet. Nämä tiimit ovat olleet niin sanotusti "hankalan maineessa"; eikä usein syyttä.


Ihmisyhteisöissä ongelmat ovat usein monenlaisia. Yksi asia on kuitenkin aina selkeää: jos ongelmiin ei tartuta ajoissa, ne yleensä pahenevat. Niiden selvittäminen on vaikeaa sekä kognitiivisesti että emotionaalisesti. Kukaan ei tahdo muistaa, mitä oikeasti tapahtui. Päällimmäisenä on usein paha olo, syyllisyys, viha, pettymys tai turhautuminen.


Miksi tiimicoaching toimii?

Suurin syy on siinä, että coach voi olla (lue: hänen pitää olla) suora. Asioita ei saa jättää sanomatta, ne pitää ottaa rohkeasti esille, kutsua tiimin jäsenet ratkomaan asiaa, luomaan hyvä yhteinen tavoitetila ja työstämään yhdessä ratkaisuja. Usein kiukulta ja kyyneleiltä ei vältytä, mutta ne ovat pieniä hintoja, jos pidempään jatkuneet ongelmat saadaan ratkottua.


Se, mistä itse olen saanut tiimicoachina kiitosta, on suoruus. Mä otan asiat esille suoraan, ilman syyttelyä tai puolten valintaa. Tiimicoachina minun tehtävä on auttaa tiimiä, ei yksilöitä. Kun yksilöt pääsevät puhumaan kokemuksensa ääneen, rakentamaan yhteistä ymmärrystä ja anteeksiantoa, tiimi voi jälleen hengittää vapaammin. Energiaa riittää perustyöhön ja tuloksiin.

Masterclass II: Tiimicoaching


Hyväksi tiimicoachiksi ei tulla hetkessä. Se vaatii usein harjoittelua, omaa coachingia ja/tai työnohjausta. Se vaatii myös uskallusta ja rohkeutta ja kykyä asettua vaikeiden ja pelottavien asioiden äärelle ja säilyttää levollisuus, empaattisuus ja analyyttisyys. Kurkkaa myös Instagramista mun ajatuksia tiimicoachingista ja miksi se toimii.


-Peter

3 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page